La caixa Colonya ja registra més de 18.000 comptes d'estalvi ètic

Aquest tipus de dipòsits sumaren el 2018 més de 186 milions d'euros, un increment del 20% sobre l'any anterior

El nombre de titulars de comptes de l’estalvi ètic de Colonya Caixa de Pollença supera ja els 18.000, més de 16.300 dels quals, és a dir, un 90%, corresponen a persones físiques. L'any passat, el saldo d'aquests dipòsits sumà més de 186 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment de 32 milions sobre l'any anterior, una pujada de prop del 20%, segons dades de la memòria de l'entitat presentada aquest dimecres a Palma.

"L'estalvi ètic –segons s'explica des d'aquesta entitat– és un model financer basat en la transparència, l’ètica i la solidaritat i s’està convertint en un referent ètic dins el sistema financer i dins la societat de les Illes Balears".

Segons l'entitat, l’import de les aportacions als fons de donacions de l’estalvi ètic corresponents a l’any 2018 ha estat de 162.000 euros. Fins al 2018, les donacions dels impositors de l’estalvi ètic han superat els dos milions. Així mateix, el 2018 s'han concedit 129 subvencions a entitats de les Illes per un import total de 178.000 euros i s'han prioritzat les actuacions de caire social i assistencial (64%). També s’han formalitzat 411 finançaments amb criteris ètics, amb un import total concedit de 19 milions d’euros.

La memòria s'ha presentat a la seu de la Cambra de Comerç de Mallorca en un acte presidit per la consellera d'Hisenda del Govern, Catalina Cladera, i per Josep A. Cifre Rodríguez, president de Colonya Caixa Pollença.

A més de donar compte de quina ha estat l’activitat financera i social de l’estalvi ètic de Colonya de 2018, en l’edició d’enguany, s’ha celebrat el 20è aniversari de l’estalvi ètic de Colonya amb un homenatge a les persones que han format part del Comitè Ètic des de la seva creació fins a l’actualitat. En aquest aniversari, l’acte ha inclòs una taula rodona formada per una representació de les persones que han creat i desenvolupat l’estalvi ètic durant aquests 20 anys, que han explicat com van ser els inicis i com s’ha anat consolidant aquesta forma d’estalvi que posa la persona en el centre de les finances i afavoreix la cohesió social i el desenvolupament sostenible de les nostres illes.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF