La caiguda dels preus industrials es modera fins al 0,2% el setembre a les Balears

La taxa anual ha augmentat en deu comunitats

La caiguda dels preus industrials es va moderar fins al 0,2% a les Balears el setembre respecte del descens del 4,8% que es va produir el mes d'agost, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística. La taxa anual dels preus industrials ha augmentat en deu comunitats. 

En el conjunt de l'Estat, els preus industrials varen continuar moderant la caiguda el setembre, quan varen descendir un 3,3% en comparació amb el mateix mes del 2019, una baixada dues dècimes menys intensa que la registrada l'agost (3,5%).

Entre els factors que varen contribuir a moderar la caiguda dels preus industrials el setembre figura el menor descens dels preus dels béns intermedis –un 1,6%, quatre dècimes menys que l'agost– després que s'encarís la fabricació de productes bàsics de ferro o l'acer, que es varen abaratir l'any passat.

També els preus de l'energia varen baixar menys –un 10%– a causa de la pujada de l'electricitat, que va baixar el 2019. Per comunitats autònomes, els preus varen baixar en totes excepte les Canàries, on varen pujar un 0,3%. Així, a Andalusia varen pujar un 8,4%; al País Basc, un 7,4%, i a Múrcia, un 6,5%.
 


 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF