Balears, la comunitat amb la caiguda econòmica més gran de l'Estat per la crisi del coronavirus

El PIB de l'Arxipèlag ha caigut un 2,7% segons la primera aproximació de Ceprede

Les Illes Balears sofriran la major caiguda en el seu Producte Interior Brut (PIB) de l'Estat durant la crisi del coronavirus. Segons una primera aproximació feta pel Centre de Predicció Econòmica (Ceprede) difosa aquest dilluns, l'Arxipèlag, amb un 2,7%, i les Illes Canàries, un 2,1%, seran les dues comunitats més perjudicades a causa de la paralització del consum derivada de l'estat d'alarma.

Segons els càlculs dde Ceprede, que xifra en una baixada d'un 1,7% del PIB l'impacte de les mesures restrictives en el conjunt del país, la destrucció d'ocupació podria arribar als 300.000 llocs de treball, la meitat concentrats en només tres comunitats autònomes (Catalunya, Madrid i Andalusia).

Per sectors, l'impacte en el consum arribaria el 100% d'àmbits com els vehicles de motor, l'hostaleria, el turisme, l'educació o l'esport, entre d'altres, i seria del 80% en àrees productives com la fusta, els minerals, la metal·lúrgia, la informàtica, la maquinària, els mobles i els transports marítim i aeri. El consum estaria danyat en menor mesura, només un 12%, per als serveis cinematogràfics, de vídeo i televisió, així com un 49% en el comerç al detall i un 67% en el comerç a l'engròs. L'informe pronostica que el nombre total d'ocupacions destruïdes a tot Espanya superaria les 310.000.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF