Els sindicats i la CAEB demanen millores en l'àmbit laboral tot i les bones xifres d'ocupació

La patronal demana que s'aprofiti el bon moment econòmic per millorar la productivitat dels treballadors

El conseller de Treball, Iago Negueruela, ha destacat que les Balears "continuen creant ocupació" i que al març s'ha tornat a aconseguir un nou "rècord" en la creació de llocs de treball i d'afiliació a la Seguretat Social.

Quant a la desocupació, al març se n'ha incrementat "lleugerament" la taxa interanual, un augment que ha qualificat de "puntual", ja que el mes d'abril, amb les vacances de Setmana Santa, serà "molt positiu". A més, les dades de març reflecteixen que la temporada turística s'ha destacionalitzat, segons ha afirmat.

El març es tanca a les Illes amb 9.114 treballadors més que l'any passat

No obstant això, Landero ha recordat que el mercat laboral de Balears té “mancances”, com la precarietat i l'estacionalitat. Per això, ha insistit que és “necessari” continuar treballant en la desestacionalització de l'economia mitjançant la prolongació de la temporada i l'aposta per nous sectors productius “més estables” i “menys dependents del sol i la platja”. 

La Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) ha demanat aquest dimarts mesures en favor de la productivitat que permetin "impulsar la competitivitat de Balears com a via per aconseguir una ocupació més estable i de major qualitat".

Davant les dades de l'atur i l'afiliació de treballadors a la Seguretat Social de març, CAEB ha advertit en un comunicat que la moderació del ritme de creació d'ocupació es reflecteix en el menor dinamisme de la contractació laboral.

Per la seva banda, CCOO a Balears ha advocat per "sortir d'aquesta economia de país en vies de desenvolupament que concentra el treball només en un període de temps i avançar cap a una economia moderna amb llocs de treball que no estiguin limitats en el temps i amb salaris dignes". El sindicat reclama el "compliment obligatori dels augments salarials pactats en els diferents convenis col·lectius juntament amb la millora dels drets laborals".

EDICIÓ PAPER 31/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF