Economia 01/08/2020

CAEB i PIMEM reclamen "mesures urgents, clares i directes" per salvar l'economia balear

Les patronals han celebrat que el govern espanyol obri les portes a allargar els ERTO a les Balears

Ara Balears
1 min
Les botigues i negocis del centre de Palma, tancats el primer dia laborable després de la declaració de l'estat d'alarma

PalmaLa patronal CAEB i la federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) celebren que la ministra de Treball, Yolanda Díaz, hagi assegurat que el govern espanyol sospesarà mantenir en vigor l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fins a "la Setmana Santa de l'any que ve". Les patronals consideren que aquesta mesura és "molt necessària" per evitar una fallida del sector empresarial i de l'economia balear.

PIMEM ha explicat, en un comunicat, que ha reclamat a la ministra de Treball "mesures urgents, clares i directes" per a la petita i mitjana empresa de les Balears, com exonerar al 100% les empreses de menys de 50 treballadors i al 75% les de més de 50 treballadors del pagament de la Seguretat Social. Sobre els tempos d'aplicació dels ERTO, PIMEM considera que s'han d'allargar fins a la Setmana Santa de 2021 "per poder donar més oxigen a unes empreses molt afectades per la falta d'ingressos". L'actual president de PIMEB i, també president de PIMEM, creu necessari que els tests del covid-19 deixin de ser pagats per l'empresa i ha reclamat que els assumeixi l'administració o que es compensin a través de la Seguretat Social.

En la reunió, a més de la ministra de Treball i la presidenta de Balears, Francina Armengol, hi han participat la presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) i el president de la federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca.

stats