Economia 27/08/2021

La CAEB expressa una "enorme preocupació" pel retard en les ajudes als empresaris

La patronal denuncia que no s'han complert els terminis previstos per a l'agost

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un comerç de Maó.

PalmaLa Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) ha expressat "preocupació" pel retard "totalment injustificat" en el pagament de les ajudes a empreses i autònoms. La presidenta de la CAEB, Carmen Planas, ha denunciat aquest divendres que "no s'han complert els terminis previstos per a l'agost" i ha insistit que "una ajuda que arriba tard no serveix de res".

"Les ajudes compromeses responen a una necessitat objectiva derivada de les enormes pèrdues econòmiques ocasionades per les restriccions a l'activitat imposades a conseqüència del coronavirus", ha dit la presidenta. A més, ha criticat que "la burocràcia administrativa continuï ofegant empreses i autònoms".

La immensa majoria dels negocis que representa la CAEB han presentat tota la documentació requerida i a l'organització no entenen "per què es demora tant la tramitació dels ajuts". Planas ha lamentat que "des del primer moment a la Mesa de Diàleg Social es va acordar que es tramitarien amb la màxima eficiència i a final d'agost aquestes ajudes, tan necessàries per a la reactivació econòmica de les Illes, continuen sense arribar".

Finalment, la representant de la CAEB ha recordat que el juny ja varen haver de queixar-se pel retard a l'Administració. "Vàrem aconseguir que les partides arribassin a tots els sectors i que no es perdés ni un sol euro dels 885 milions assignats a la Comunitat per part del govern espanyol", ha conclòs.

stats