El Govern assegura que la pròrroga del Brexit dona tranquil·litat al sector turístic

Tant Francina Armengol com la secretària d'Estat de Turisme, Bel Oliver, consideren que es tracta d'una mesura positiva per a les Illes Balears

La pròrroga que la Unió Europea ha donat a la Gran Bretanya  fins al  31 d'octubre per decidir la forma en què es produirà el Brexit  proporciona  una major tranquil·litat al sector turístic, segons han coincidit a destacar  aquest  dijous a Palma, la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la secretària d'Estat de Turisme, Bel Oliver.

La decisió "dona una certa  tranquil·litat . Se seguirà igual que fins ara amb totes les facilitats que tenen els turistes. Tot i que la  incertesa   continua , no és una decisió  dolenta,  dona  marge perquè la gent s'organitzi les seves vacances", ha destacat Oliver.

La secretària d'Estat de Turisme ha recordat que el govern d'Espanya ha fet feina per afrontar un Brexit dur. "Hem fet feina per preparar-nos per al pitjor al mateix temps que hem fet feina perquè això no passi", ha assegurat.

Les previsions turístiques per a enguany que maneja el govern estatal són bones, segons Oliver, ja que es preveu repetir el resultat de 2018, exercici que ha qualificat de "meravellós".

La presidenta Armengol ha coincidit amb l'opinió d'Oliver i ha destacat que les institucions i el món privat s'han posat  d' acord  per arbitrar mesures per afrontar les pitjors hipòtesis : un Brexit dur. Segons Armengol, el decret de mesures aprovades pel govern estatal permeten afrontar qualsevol escenari.

"La pròrroga dona  tranquil·litat , les previsions continuen sent bones i els mesos d' hivern  han estat molt  bons quant a visitants i despesa. El descens del mercat britànic ha estat molt petit" , ha explicat la presidenta.

Congrés   HITEC

Oliver i Armengol han coincidit en la clausura del congrés  HITEC, dedicat a tecnologies hoteleres, que ha  tingut lloc al Palau de Congressos entre el 9 i l'11 d'abril.  Luis de l Olmo, president de Balears. t, ha aprofitat la trobada amb els mitjans de comunicació per donar a conèixer que el congrés es tornarà a fer a Palma durant l'abril de 2020.

Oliver ha destacat que aquesta notícia és "magnífica" per a Palma, les Balears i Espanya, ja que el congrés reuneix assistents de 37 països experts en noves tecnologies aplicades al sector hoteler. Armengol ha agraït als organitzadors que hagin pensat en Palma per fer-hi aquest congrés.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF