Economia 19/03/2020

Botiguers, artesans i petits empresaris del turisme creen una plataforma d'autònoms afectats per la Covid-19

Demanen que es modifiqui la prestació extraordinària perquè les persones que fan feina durant la temporada però encara no estan donades d'alta puguin accedir a l'ajuda

Ara Balears
2 min
L'epicentre del turisme balear abocat al tancament total fins nou avís

PalmaBotiguers, artesans i petits empresaris del turisme han creat una plataforma d'autònoms afectats per la Covid-19 per reclamar que es modifiqui la prestació extraordinària per incloure-hi les persones que fan feina només durant els mesos d'estiu i que no estan donades d'alta.

Segons han concretat en un comunicat, demanen que es modifiqui el punt en què s'estableix que s'ha d'estar afiliats i en alta "des del dia de la declaració de l'estat d'alarma, en el Règim Especial de la Seguretat Social dels Treballadors per Compte Propi o Autònoms o en el Règim Especial de la Seguretat Social dels Treballadors de la Mar".

Asseguren que la crisi del coronavirus ha fet que no hagin pogut començar a fer feina, ja que la temporada turística s'ha ajornat i que l'estat d'alarma ha arribat el moment de l'any més crític per a ells perquè acaben de fer "les inversions necessàries per començar la temporada".

A més, remarquen que la situació de les famílies que depenen de l'estacionalitat s'emmarcaria en la definició de la situació de vulnerabilitat econòmica publicada en el Butlletí Oficial d'Estat, ja que "els nostres ingressos durant el període que duri l'estat d'alarma i fins que es reprengui i estabilitzi l'activitat turística seran zero".

Per això, demanen que aquells que puguin acreditar la seva alta durant la temporada turística del 2019 puguin accedir a les prestacions extraordinàries igual que els autònoms que tenen l'alta des del moment en què es va iniciar l'estat d'alarma. A més, exigeixen que s'acrediti els empresaris que hagin tingut empleats al seu càrrec que els puguin col·locar en situació de desocupació per ERTO per poder accedir a les ajudes.

stats