Balears rebrà 101,6 milions dels 4.500 que el govern espanyol ha desbloquejat

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el lliurament de l'actualització de les bestretes i la liquidació del finançament autonòmic 

El que fa un mes era il·legal, ara és possible. A un mes per al 10-N, el Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el lliurament de l'actualització de les bestretes i la liquidació del finançament autonòmic. Són 4.500 milions d'euros de les bestretes i 10.000 de la liquidació per a les comunitats autònomes, 101,6 milions dels quals seran per a les Illes Balears. "Continuarem governant fins al darrer dia amb l'únic propòsit de millorar la vida de la gent", ha subratllat la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero.

L'executiu espanyol  ha aconseguit l'aval jurídic de l'Advocacia de l'Estat, tot i que el mateix organisme va considerar fa només unes setmanes que un govern en funcions no podia actualitzar les bestretes. Segons havia assegurat en un primer moment Montero, per lliurar els diners a les comunitats l'executiu de Pedro Sánchez havia d'actualitzar l'import de les bestretes –molt lligades als pressupostos de l'Estat– i fer-ho, sostenia l'informe jurídic, "excediria" la gestió ordinària del govern en funcions. Ara, però, l'executiu ha trobat la via legal per fer-ho.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF