Economia 11/07/2020

El 53% dels bars i restaurants de les Balears estan tancats al juliol

Els establiments que han obert les portes venen un 25% menys que l'any passat

Ara Balears
1 min
La crisi sanitària va paralitzar part de l'activitat del sector de la restauració

PalmaEl 53% dels bars i restaurants de les Illes Balears estan tancats al mes de juliol i els que han obert les portes venen un 25% menys que l'any passat, segons Efe. Així ho indica l'estudi setmanal de la Federació Espanyola d'Empreses de Distribució a Hostaleria i Restauració (Fedishoreca), que segueix l'activitat d'aquesta indústria d'ençà que va començar el pla de desconfinament.

En l'àmbit estatal, el 21% dels bars i restaurants continuen tancats en aquests moments, i l'activitat del sector a les zones que més depenen del turisme estranger també ha baixat entre un 60% i un 70%, en comparació amb el 2019. Així mateix, amb només el 79% dels bars i restaurants oberts, les compres als distribuïdors i les seves vendes han estat un 10% menors que l'any passat.

Les sis comunitats amb més establiments oberts són Astúries, Aragó, Castella i Lleó, Andalusia, el País Basc, i Castella-la Manxa, i arriben de mitjana a un 86% de reobertures, però l'activitat total de l'hostaleria cau de mitjana un 23% respecte de l'any anterior.

stats