Economia 04/10/2021

Les Balears reben un de cada quatre turistes estrangers el mes d'agost

Tot i això, encara acolliren un 30% menys de visitants que el mateix període del 2019

ARA Balears
2 min
Imatge d’arxiu de turistes a les Balears.

PalmaLes Illes Balears varen ser la regió amb més captació de turisme internacional de l'Estat durant l'agost d'enguany, ja que un de cada quatre viatgers que visitaren Espanya arribaren a les Balears. Dit d'una altra manera, l'Arxipèlag va rebre un 25,2% dels turistes estrangers, per davant de Catalunya (20,7%) i el País Valencià (14,5%). En total, hi varen arribar 1,9 milions de visitants, segons ha informat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, aquest dilluns en roda de premsa.

Si es compara amb les xifres del 2020, veim com hi ha un increment de turistes d'un 163,2% d'un any per a l'altre. Des de principi del 2021, han arribat a la comunitat 5,6 milions de viatgers, una xifra que ja supera el total acumulat de l'any passat. En aquest sentit, Negueruela ha remarcat que "la resta de les comunitats continuen en negatiu respecte del 2020".

Així i tot, l'Arxipèlag encara està un 30% per davall del total de visitants que escolliren les Balears l'estiu del 2019. Negueruela ha destacat que les Illes són "la comunitat turística que ha rebut més viatgers internacionals per cinquè mes consecutiu" malgrat les restriccions d'Alemanya i el Regne Unit. De fet, els principals països de residència dels visitants de les Balears varen ser els mercats tradicionals, Alemanya (amb 319.149 turistes) i el Regne Unit (261.663).

D'altra banda, el conseller ha subratllat la importància del turisme estatal, que va pujar un 18,7% respecte del juliol. En concret, viatjaren a les Illes 646.000 peninsulars. "Ocupa un espai molt important, gairebé com tot el turisme internacional junt, i això ens permet tenir tres mercats clars i no tenir tanta dependència dels mercats internacionals", ha defensat.

Pel que fa a la despesa, aquest any els turistes han deixat 1.580 milions d'euros, gairebé tres vegades més que l'any passat. Tot i això, si es compara amb el 2019, aquesta xifra és un 43,5% inferior. La despesa per turista i dia ha estat de 167 euros, un 26,8% de la despesa registrada a tot l'Estat.

stats