Economia 16/06/2021

Les Balears rebran 2,6 milions per millorar les xarxes d'abastiment dels municipis petits

Aquesta partida forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

ARA Balears
1 min
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, durant la conferència sectorial de Medi Ambient.

PalmaLa Conferència sectorial de Medi Ambient ha aprovat, aquest dimarts, la proposta d'acord per la qual s'aproven els criteris de repartiment i la distribució territorials de crèdits destinats al Pla per a la "Millora de l'abastiment i reducció de fuites a xarxes de municipis petits i mitjans".

Segons han explicat en un comunicat, aquesta partida forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i destinarà un total de 100 milions d'euros perquè els municipis de menys de 20.000 habitants puguin executar inversions en els sistemes municipals d'abastiment per millorar l'eficiència, reduir les pèrdues a les xarxes de distribució i reparar i millorar la captació, els dipòsits i instal·lacions de potabilització.

Les Illes rebran 2.658.926 d'euros d'aquesta partida atenent als tres criteris a partir dels quals s'ha acordat la territorialització dels fons: població a municipis de menys de 20.000 habitants, densitat total de població i percentatge de pèrdues a la xarxa, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística de 2018. Les actuacions susceptibles de rebre finançament hauran d'haver-se iniciat després de dia 1r de febrer de 2020 i hauran d'estar finalitzades abans de dia 1r de juny de 2025.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, s'ha mostrat "satisfet que el Ministeri hagi atès la petició de dotar una partida d'aquest tipus que havien fet diverses comunitats autònomes, entre les quals les Illes Balears". En aquest sentit, Mir ha destacat la tasca feta per la direcció general de Recursos Hídrics que ha estat en contacte amb els consells insulars i els ajuntaments per tal de conèixer de primera mà les necessitats i projectes en marxa relacionats amb les pèrdues de les xarxes d'abastament.

stats