Economia 16/07/2019

Les Illes Balears són la comunitat on menys creix el negoci de serveis durant el mes de maig

Les dades industrials també reflecteixen un refredament de l'economia illenca

Ara Balears
1 min
Les Illes Balears són la comunitat on menys creix el negoci de serveis durant el més de maig

PalmaTotes les comunitats autònomes augmenten la seva xifra de negocis del sector serveis de mercat al maig respecte del mateix mes de 2018, però les Illes se situen a la coa d'aquest increment amb només un 1,3% i igualen les Canàries, amb el mateix resultat. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, Cantàbria (8,7%), Extremadura (8,0%) i Múrcia (7,6%) són les que més pugen. La mitjana estatal ha estat del 4,3%.

Pel que fa a l'ocupació en aquest sector, totes les comunitats autònomes presenten taxes anuals positives; destaca el 3,2% d'Extremadura. Les Balears se situen per sota de la mitjana estatal, que és de l'1,9%, ja que registren un augment de l'1%.

Indústria

D'altra banda, les entrades de comandes de la indústria pugen respecte de maig de 2018 en sis comunitats i baixen en onze. Els majors increments es registren a Madrid (9,1%), el País Valencià (8,5%) i Múrcia (8,0%). I els majors descensos es donen a Andalusia (-19,4%), Astúries (-16,9%) i Castella i Lleó (-11,5%). Les Balears registren una caiguda de l'1,1%.

La variació mensual de l'Índex d'Entrades de Comandes de la Indústria entre els mesos de

maig i abril, eliminant els efectes estacionals i de calendari, és del –9,1%. Aquesta taxa és

18,2 punts inferior a la del mes anterior, indiquen fonts de l'INE.

stats