Economia 25/10/2021

Les Balears lideren la recuperació turística de l'Estat

Un de cada tres viatgers internacionals que visiten Espanya ha vingut a l'Arxipèlag

ARA Balears
2 min
Un grup de turistes segueix la seva guia per un carrer del centre de Palma.

PalmaLes Illes Balears han estat la comunitat autònoma espanyola que va rebre més turistes internacionals el mes de setembre i que acumula més pernoctacions turístiques en el novè mes de l'any. Segons les darreres dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), un 33,6% dels viatgers internacionals que han visitat l'Estat els darrers 30 dies ha vingut a les Balears. Així, durant el mes de setembre un total de 991.187 viatgers de fora de l'Estat visitaren l'Arxipèlag, una xifra que suposa un augment d'un 803,5% en relació amb les dades recollides el mateix mes de l'any passat.

Un altre dels indicadors en què les Balears lideren el rànquing estatal és en la xifra de places hoteleres ocupades. Segons les dades de l'INE, un 59,8% dels llits disponibles durant el mes de setembre a l'Arxipèlag estava ocupat per turistes espanyols i internacionals, la taxa d'ocupació més elevada de tot l'Estat.

Tot i això, les dades del turisme a les Illes Balears encara es troben molt lluny de les registrades abans de l'inici de la pandèmia. De fet, tant la xifra de turistes internacionals arribats a l'Arxipèlag com el nombre de pernoctacions hoteleres es troben més d'un 40% per sota de les dades del 2019.

El preu dels hotels augmenten un 16,79%

La reactivació del sector turístic ha vingut acompanyada d'un increment del preu dels paquets vacacionals i els serveis dels hotels. A les Illes Balears durant el mes de setembre els preus es van incrementar un 16,79% en comparació amb les xifres d'agost. L'augment illenc es troba un poc menys d'un punt per sobre de la mitjana estatal que és de +15,94%.

Pel que fa als indicadors de rendibilitat, la tarifa mitjana diària a l'Arxipèlag és de 119,2 euros, un 27,1% més que l'any passat. Les Balears són la Comunitat Autònoma de l'Estat amb un cot per dia més elevat i es troba molt per sobre de la mitjana de les tarifes de la resta de l'Estat que és de 78,25 euros per dia.

stats