Economia 03/02/2020

Les Balears lideren la pujada del preu de l'habitatge el gener, segons Pisos.com

Les Illes són l'autonomia més cara de l'Estat, per davant del País Basc

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaL'habitatge de segona mà va arribar a un preu mitjà de 3.144 euros per metre quadrat a les Balears el gener, xifra que suposa un increment d'un 5,7% respecte del mateix mes de l'any passat, el més rellevant de l'Estat, segons l'informe mensual de preus de venda de Pisos.com. Respecte del mes anterior, el desembre de 2019, la pujada del preu de l'habitatge a les Illes ha estat de l'1%, segons ha informat l'agència Efe. Així, les Balears són l'autonomia més cara del país, per davant del Pais Basc (2.701 €/m²).

A Palma, amb 3.270 €/m², el preu de l'habitatge va pujar un 7,9% respecte del gener del 2019, i un 0,6% respecte del desembre. Ciutat ha estat la segona capital de província que més ha augmentat en un any, i, a més, se situa com la quarta capital de província més cara, en un llistat liderat per Sant Sebastià (4.913 €/m²).

Al conjunt de l'Estat, l'habitatge de segona mà ha registrat un preu mitjà de 1.705 €/m², amb un descens mensual d'un 0,3% i una pujada interanual del 0,1%. La "lleugera pujada" del preu al gener, segons el director d'Estudis de Pisos.com, Ferran Font, mostra "un escenari de moderació", que "també afectarà hipoteques i compravendes" els pròxims mesos.

Font argumenta que aquesta situació d'estabilitat podria canviar: "El sector espera expectant la posada en marxa de les polítiques d'habitatge del nou govern. L'abast d'aquestes mesures en el preu dels immobles encara s'ha de veure".

El directiu assenyala també que "el major repte és aconseguir una oferta diversificada, capaç d'anar en sintonia amb la capacitat econòmica dels diferents segments de la població".

stats