Economia 27/01/2022

Les Illes lideren el creixement anual del preu de l'habitatge, amb un augment d'un 4,1%

A l'Arxipèlag, es necessiten 16,8 anys de mitjana per poder adquirir una casa

ARA Balears
1 min
Habitatges del centre de Palma.

PalmaLes Balears registren el major creixement anual del preu de l'habitatge nou a Espanya, amb 2.251 euros el metre quadrat, la qual cosa representa una variació anual d'un 4,1%, segons l'Estudi d'Habitatge Nou a les Balears i les Canàries que ha publicat aquest dijous la Societat de Taxació. Segons ha explicat Europa Press, es tracta de dades corresponents al segon semestre del 2021, que apunten que la variació semestral del preu a les Illes ha estat la segona més elevada de tot l'Estat, amb un 3,4%, només superada per la Comunitat de Madrid (+3,5%).

Per municipis, Palma encapçala el creixement del preu de l'habitatge nou a les Balears durant els darrers 12 mesos, amb una variació anual d'un 4,1% i semestral d'un 3,4%, fins arribar a 2.251 euros per metre quadrat. També destaca l'evolució d'Eivissa (2.627 €/m²) i Ciutadella (1.679 €/m²), totes dues amb un augment d'un 4%, i Calvià (2.045 €/m²), amb un 3,9% més.

Per altra banda, a les Illes es necessiten 16,8 anys de mitjana per poder adquirir un habitatge, d'acord amb les dades del quart trimestre del 2021. De nou, l'Arxipèlag es posiciona amb l'indicador més alt a escala estatal.

D'altra banda, la capacitat d'accés a l'habitatge per part d'un ciutadà amb uns ingressos mitjans, considerant el seu sou i la seva capacitat d'endeutament, situa l'Índex d'Accessibilitat a les Balears en 49 punts. De fet, és el valor més baix de tot Espanya.

stats