Les Balears lideren l'augment del preu de l'habitatge amb un 6% en el primer trimestre de l'any

En el conjunt de l'Estat, l'increment es va situar en un 3,2%

Les Illes Balears lideren l'increment de l'habitatge en el primer trimestre del 2020 amb un 6% més en comparació al mateix període de l'any passat, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades que ha fet públiques l'Institut Nacional d'Estadística aquest dimarts. En el conjunt de l'Estat, l'augment es va situar en un 3,2%.

Amb relació al trimestre anterior, el preu es va incrementar a l'Arxipèlag un 1,2%, segons l'Institut Nacional d'Estadística. En termes interanuals, la pujada dels preus de l'habitatge nou a les Balears va ser del 10,5%, mentre que l'habitatge de segona mà es va encarir un 5,6%.

D'acord amb les dades de l'INE difoses aquest dimarts, el preu de l'habitatge acumula 24 trimestres consecutius a l'alça a Espanya. Encara que l'estat d'alarma decretat el passat 14 de març va fer que el nombre de compravendes d'habitatge efectuades aquest mes fos "sensiblement menor" que el març de 2019, l'INE assegura que aquest descens no impedeix que el càlcul de l'Índex de Preus d'Habitatge tingui una "qualitat similar" a l'habitual.

El preu de l'habitatge nou va augmentar vuit dècimes entre gener i març, fins a un 6,1% en la taxa interanual. Als habitatges de segona mà el preu es va incrementar un 2,7% en els tres primers mesos de l'any, la qual cosa marca la pujada més moderada des del primer trimestre de 2015.

De la bombolla de les hipoteques a la dels lloguers

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF