Economia 23/07/2019

Balears lidera l'ocupació hotelera el mes de juny amb un 81,8%

Els hotels de les Illes varen acollir durant aquest mes un de cada tres turistes estrangers que varen visitar Espanya

Ara Balears
1 min
Iberostar desembarca a Eivissa amb l'obertura de dos hotels en dos anys

PalmaLes Balears varen liderar l'ocupació d'allotjaments hotelers durant el mes juny, amb un 81,8% de les places contractades, molt per sobre de la mitjana estatal, del 65,8%, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Els hotels de les Illes varen acollir el juny un de cada tres turistes estrangers que varen visitar Espanya (33,6%), encara que en comparació amb el mateix mes de l'any passat es va produir un descens de l'1,4%. Quant als preus, a les Balears s'han incrementat el darrer any un 2,89%.

Les pernoctacions en establiments hotelers en el conjunt d'Espanya varen pujar un 1,7% entre els mesos de gener i juny en comparació amb el mateix període del 2018, impulsades tant pel mercat nacional, que va créixer un 3,8%, com l'internacional, que va pujar un 0,6%.

En total, durant el juny, les pernoctacions als establiments hotelers varen superar els 37,1 milions, un 2,6% més que en el mateix mes del 2018, encadenant tres mesos consecutius a l'alça. En el mateix mes, les pernoctacions de viatgers varen registrar un increment del 6,3% en les efectuades per usuaris residents a Espanya i de l'1% en les corresponents a viatgers procedents de l'exterior.

stats