Economia 11/06/2020

Balears, la comunitat on han augmentat més les empreses inscrites a la Seguretat Social el mes de maig

El nombre d'inscripcions va pujar un 4,7% respecte del mes anterior

Ara Balears
1 min
El Govern balear ja ha aprovat 478 operacions per injectar liquiditat a pimes i autònoms

PalmaEl nombre d'empreses inscrites a la Seguretat Social durant el mes de maig a Illes Balears va augmentar un 4,7% respecte del mes anterior. Aquest increment és el més elevat del conjunt de l'Estat, segons l'Estadística d'Empreses Inscrites a Seguretat Social elaborada pel Ministeri de Treball i Economia Social.

Després de les Illes, les comunitats on més varen augmentar el nombre d'inscripcions van ser la Rioja, amb un increment del 3,3%; Castella - la Manxa, amb un 3,2% més; Andalusia amb un 2,9%, i Múrcia amb un 2,6%. El nombre d'empreses inscrites va augmentar, sobretot, en el sector dels serveis i el sector de la construcció.

En l'àmbit estatal, les empreses inscrites durant el mes de maig es varen incrementar en 26.230, la qual cosa suposa un creixement d'un 2,1% respecte de l'abril del 2020. També va augmentar el nombre de persones treballadores a Espanya perquè es varen generar 169.942 ocupacions, un 1,3% més que a l'abril.

Segons l'estadística, totes les comunitats autònomes varen registrar una pujada de les empreses inscrites, excepte Ceuta i Melilla. Això, segons la nota que ha enviat la Delegació de govern a les Illes Balears, és un símptoma d'alleujament dels efectes econòmics provocats per la crisi sanitària del covid-19.

stats