Economia 01/06/2021

Les Balears van ser la destinació principal dels turistes estrangers el mes d'abril

Les Illes van rebre 124.674 turistes a l'abril, un 87% menys que el 2019

ARA Balears
2 min
Aeroport de Palma, març de 2021.

PalmaLes Balears van ser la destinació preferida dels turistes internacionals a l'estat espanyol el mes d'abril. En total, varen rebre 124.674 turistes, un 19,8% del total de visitants internacionals, és a dir, un de cada cinc visitants estrangers que van arribar a l'estat, segons ha informat Europa Press mitjançant les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Els principals mercats emissors d'aquests turistes arribats a l'Arxipèlag varen tornar a ser Alemanya, amb 80.952 viatgers, i en segona posició, Suïssa, amb 12.468. Així i tot, les dades segueixen sent negatives respecte de 2019, abans de la pandèmia del coronavirus, ja que han arribat un 88,4% menys que el mateix període de fa dos anys.

Cal recordar, que les Balears van rebre un total d'1,08 milions de turistes estrangers amb una despesa que va superar els 991 milions d'euros, en comparació als 125,7 milions d'aquest mateix mes l'any passat. Tot i aquest descens, l'Arxipèlag balear va aglutinar el 18,7% de la despesa total que van fer els estrangers a l'Estat.

Durant els quatre primers mesos de 2021, les Balears han estat la tercera comunitat autònoma que més turistes ha rebut i es posiciona per darrere de les Canàries i de Catalunya. La xifra total suma l'entrada de 218.649 visitants, un 46% menys que el mateix període de 2020, ja que entre el mes de gener i març encara no hi havia restriccions de mobilitat.

Cal recordar que les Balears segueixen posicionades com la segona comunitat autònoma amb la xifra d'incidència epidemiològica més baixa de tot l'Estat. Aquestes dades concorden amb la crida al turisme estatal que va fer el conseller Iago Negueruela dies enrere, quan va anunciar la relaxació dels controls d'entrada a ports i aeroports que s'aplicaven fins aleshores. Així, la gent vacunada amb una dosi des de fa quinze dies pot viatjar a l'Arxipèlag sense cap prova diagnòstica, i també les persones que visquin a una comunitat autònoma amb una incidència acumulada a 14 dies per sota de 60 casos per cada 100.000 habitants. A més, la resta de viatgers basta que presentin una prova d'antígens en lloc d'una PCR.

La despesa turística

Des del gener, la despesa acumulada arriba als 218 milions d'euros, un 44% menys que l'any anterior, tot i ser el menor descens entre la resta de comunitats autònomes, on la caiguda supera el 80%. Aquest fet implica que el mes d'abril ha suposat més de la meitat de la despesa turística d'ençà que va començar l'any, i s'ha duplicat respecte del març.

La despesa mitjana per turista a les Balears aquest mes d'abril de 2021 va ser de 1.008 euros i es va situar 56 euros per sobre de la mitjana estatal. Dins aquest context, la despesa diària per turista va ser de 125 euros, amb una duració mitjana de viatge de vuit dies.

stats