Economia 30/03/2018

Baleària incorpora el seu primer vaixell amb generador de gas natural

La naviliera inverteix 200 milions d'euros en dos 'smart ships' pioners a la Mediterrània

Efe
1 min
El buc de Baleària.

PalmaBaleària ha incorporat a la seva flota el vaixell 'Hypatia d'Alexandria', el primer dels dos ferris amb generadors propulsats per gas natural liquat (GNL) que operaren a la Mediterrània, segons ha informat la naviliera en un comunicat.

Baleària inverteix 200 milions d'euros en aquests dos 'smart ships' pioners a la Mediterrània, que s'estan construint a la drassana italiana Cantiere Navale Visentini. Tots dos vaixells tenen les mateixes característiques: 186,5 metres d'eslora, velocitat màxima de 24 nusos i capacitat per a 810 persones, 2.180 metres lineals de càrrega i 150 vehicles.

La flotació del ferri 'Hypatia d'Alexandria', que s'espera que pugui operar a les Balears a principis de 2019, és "una fita important" en el seu procés constructiu, ja que significa que té la part estructural finalitzada.

No obstant això, en els pròxims mesos s'han de continuar duent a terme molts treballs, la major part en instal·lacions elèctriques i mecàniques, a banda de tota l'habilitació de les zones de passatge i tripulació, segons ha explicat la companyia.

El president de la naviliera, Adolfo Utor, ha remarcat l'aposta estratègica de la companyia per les energies netes i ha insistit que aquests dos vaixells suposaran un "referent en innovació i sostenibilitat". El GNL permet reduir un 30% les emissions de carboni, un 85% les d'òxid de nitrogen i eliminar totalment les emissions de sofre i partícules.

Els plans d'inversió de Baleària, que opera en 19 línies, apunten tant a l'obertura de nous trànsits internacionals com a la innovació i la digitalització, que es materialitzen en projectes relacionats amb l'ús de gas natural liquat, l'eficiència energètica i la construcció de terminals i vaixells intel·ligents.

stats