Economia 30/08/2019

Les pernoctacions turístiques baixen un 2,2% durant el mes de juliol

Els allotjaments no hotelers de les Illes han registrat una caiguda del 5,4%

Carles Tudurí
1 min
Baixen les pernoctacions turístiques un 2,2% durant el mes de juliol

PalmaEls establiments turístics de Balears han registrat 12,6 milions de pernoctacions al juliol, xifra que suposa un descens del 2,2% respecte del mateix mes de l'any passat, segons dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Balears ha estat la segona destinació preferida de l'Estat per als turistes, per darrere de Catalunya, que ha registrat 13,6 milions de estades (un 2,1% més) i per davant d'Andalusia, que ha estat la tercera destinació amb més de 9,1 milions (i una pujada interanual del 2,8%), informa Efe.

Quant als allotjaments turístics extrahotelers de Balears (apartaments turístics, establiments de turisme rural i albergs), han rebut al juliol 336.993 turistes, un 5,4% menys, que han realitzat 2.005.287 pernoctacions, un 8,2% menys.

Balears ha aconseguit el major grau d'ocupació de l'Estat en allotjaments de turisme rural al juliol, amb el 59,8%, i Mallorca ha estat la destinació preferida d'Espanya, amb 157.258 estades. A més, Menorca és el punt amb més ocupació d'Espanya, amb el 73,7% de les places ocupades.

A tot l'Estat, les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmpings, allotjaments de turisme rural i albergs) van descendir un 0,5% al juliol en comparació amb el mateix mes de 2018, fins a més de 19,7 milions de registres. Les estades dels espanyols van augmentar aquest mes un 0,9%, mentre que les dels estrangers van baixar un 1,7%. L'estada mitjana es va situar en 5,2 pernoctacions per viatger.

En els set primers mesos de l'any, les estades en allotjaments extrahotelers han descendit un 0,3% respecte del mateix període de l'any anterior. Al juliol i per tipus d'allotjament, les estades van descendir als apartaments (1,4%), els càmpings (0,3%) i als albergs (2,5%), i només van pujar en els de turisme rural (4,6%).

stats