Gairebé 40.000 autònoms de les Illes Balears rebran aquest divendres la prestació extraordinària

L'import total del pagament supera els 26 milions d'euros

Més de 39.500 autònoms de les Illes Balears cobraran aquest divendres la prestació extraordinària impulsada per fer front a la crisi provocada pel coronavirus. L'import previst per al pagament als treballadors de l'Arxipèlag és de més de 26 milions d'euros, que, sumats als desemborsats els passats 17 i 30 d'abril, suposen prop de 58 milions d'euros en prestacions a la Comunitat Autònoma.

La quantia que rebran els autònoms de les Illes Balears és de, com a mínim, 661 euros mensuals (l'equivalent al 70% de la base reguladora) i, a més, comporta l'exoneració de quotes a la Seguretat Social de manera temporal. L'objectiu d'aquesta mesura, impulsada el 17 març, és protegir la manca o reducció considerable d'ingressos dels autònoms en la situació excepcional provocada per la pandèmia i contribuir a la supervivència del seu negoci per tal d'evitar la fallida de les petites empreses de les Illes Balears.

Els autònoms podran rebre fins a 3.000 euros d'ajudes

Actualment, segons ha informat la Delegació de govern a les Illes Balears, 39.598 autònoms rebran la prestació, el 94% dels 42.117 treballadors per compte propi de l'Arxipèlag que l'han sol·licitada. Els principals beneficiaris de la prestació són l'hostaleria i el petit comerç. Aquests sectors, juntament amb el de la construcció, concentren més de la meitat de les prestacions concedides.

Per accedir-hi, el treballador per compte propi ha d'estar inscrit en el règim de la Seguretat Social corresponent. A més, el requisit és veure's afectat pel tancament del negoci a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma o haver sofert una reducció del 75% de la facturació del mes natural anterior a la data de la sol·licitud. Per tal d'acreditar la pèrdua d'ingressos, el sol·licitant ha d'aportar la informació comptable que ho justifiqui.

Per sol·licitar aquesta prestació, un tràmit que s'ha de fer a través de les mútues col·laboradores de la Seguretat Social, no es requereix un període mínim de cotització. A més, és compatible amb qualsevol altra prestació de la Seguretat Social que el sol·licitant percebi i amb el compliment de l'activitat que desenvolupi.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF