Economia 20/07/2018

Asaja creu que produir per a hotels és part de la solució, però no salvarà les finques amb més dificultats

El gerent de l'entitat recorda que els productors de garroves o ordi no poden comercialitzar la producció a través dels establiments turístics

Carles Tudurí
1 min
Asaja creu que produir per hotels és part de la solució, però no salvarà les finques amb mes dificultats

PalmaEl gerent d'Asaja, Joan Simonet, ha explicat amb relació a la possible entesa entre hotelers i pagesos de comercialitzar part de la producció agrària a través d'establiments turístic que "això seria part de la solució, però és insuficient, sobretot perquè hi ha moltes explotacions, les que tenen més dificultats per subsistir, que no poden beneficiar-se d'aquesta via".

Simonet recorda que a Mallorca les explotacions agrícoles amb més dificultats no són les que produeixen tomàtigues o vi, sinó les de cultius com garroves o ordi. "Lògicament, aquests productes no tenen sortida als hotels, perquè necessitam altres vies d'obtenir ingressos, com les activitats complementàries", recorda el gerent.

Precisamen,t la setmana passada Asaja i els hotelers protagonitzaren un fort enfrontament a causa de les al·legacions dels hotelers contra les agroestances que la Llei agrària permet. Simonet defensa que a moltes zones de Mallorca és impossible mantenir una explotació agrícola rendible, per la qual cosa demana que es faciliti l'accés a activitats complementàries, com la venda directa o el turisme.

stats