Economia 01/09/2020

L'arribada de turistes estrangers a les Balears cau un 74,9% el juliol

Tot i això, les Illes varen ser la principal destinació turística el mes passat, amb un 23,9% del total

Ara Balears
2 min
L'eeroport de Palma en temps de covid-19.

PalmaDurant el mes de juliol les Illes Balears varen rebre un total de 588.431 turistes estrangers, un 74,9% menys dels que varen arribar el mateix mes de l'any passat, segons posa de manifest el darrer informe que ha fet públic aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística.

La desescalada ha fet que el turisme internacional hagi augmentat significativament des del mes de juny fins al juliol, però si es miren les dades acumulades des de principi del 2020, les Illes n'han rebut un 87% menys que durant el mateix període de l'any passat.

Tot i aquest descens, l'Arxipèlag ha estat la principal destinació turística durant aquest mes de juliol, amb un 23,9% del total. El segueixen Catalunya, amb un 17,7%, i el País Valencià, amb un 15,5%. La majoria de turistes estrangers que han visitat les Illes, un 42,3%, ha arribat d'Alemanya, i un 16,2%, del Regne Unit.

Pel que fa a la despesa que han fet aquests viatgers, s'han gastat un total de 638 milions d'euros, una xifra que suposa un descens del 77,9% respecte del mateix mes de l'any passat. Si es miren les dades fins a l'agost, la despesa ha caigut un 87,3% en un any. A les Balears, els turistes varen gastar-se una mitjana de 1.084 euros, un 11,93% menys que l'any passat. A més, la despesa diària també ha baixat un 17% i ha arribat als 141 euros.

Si es miren les xifres a escala estatal, Espanya va rebre al juliol 2,5 milions de turistes internacionals, un 75% menys que el mateix mes de l'any 2019. Així mateix, la despesa que varen realitzar els turistes va arribar al juliol als 2.450 milions d'euros, una xifra que suposa un descens del 79,5% respecte del mateix mes de l'any passat.

Segons ha apuntat la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, aquestes dades "posen de manifest el context de descens global del turisme estranger en el qual estan immerses actualment totes les destinacions turístiques, tant d'àmbit estatal com internacional". De fet, fonts de la Conselleria han assenyalat que l'impuls que va donar el pla pilot que va començar el 15 de juny ha permès que els resultats de juliol hagin estat millors del que s'esperava. "Les Illes Balears varen ser la principal destinació d'Espanya que varen triar els viatgers internacionals durant el juliol", ha destacat la Conselleria en un comunicat.

stats