Economia 14/04/2018

La fira Arrels de Menorca viu una primera jornada marcada per l'èxit d'assistència

Un total de 45 expositors participen en la segona edició d'aquest certamen que té com a finalitat donar a conèixer el producte local i les noves tendències gastronòmiques

Iván Martín
1 min
L'Aula de Cuina és un dels espais que més interès suscita entre el públic assistent a la fira.

MaóEspectacular tret de sortida de la fira Arrels 2018 després d'una primera jornada on des de primera hora del matí s'ha evidenciat l'èxit que suposa la celebració de la segona edició. Centenars de persones s'han apropat al recinte firal de Maó per a seguir les evolucions de les primeres posades en escena dels xefs més rellevants de Menorca. És, precisament, l'Aula de Cuina l'espai on s'ha registrat un augment de visitants considerable.

A més, l'increment de curiosos per comprovar els productes que s'exposaven s'ha detectat en la facturació, ja que segons han apuntat diverses empreses que participen en la fira Arrels, el públic aposta pels productes autòctons. La fira Arrels exhibeix tot tipus de productes locals. A les clàssiques sobrassades, carn i xua i cuixot cal afegir bolets, safrà, caragols o el tradicional formatge. Productes que s'han ofert als visitants mitjançant tastos que combinen la potencialitat del producte amb el resultat de le receptes més modernes.

Aquest primer dia s'ha desenvolupat sota la temàtica de la nova cuina menorquina. En aquest sentit, els xefs Victor Lidón, Miquel Sánchez, Felip Llufriu i Joan Puigpelat han apropat la transformació dels productes locals en plats d'última generació. A la tarda ha arribat el torn pels xefs de Lanzarote, Orlando Ortega i Gonzalo Calzadilla. Han tancat la jornada Albert Mendiola i Emili Samper. Demà arribarà el torn del 5 estrelles Michelin, Paco Pérez.

stats