Economia 05/05/2021

Armengol i Montero signaran demà el conveni per a la transferència dels 855 milions d'euros d'ajudes directes de l'Estat

L'Estat tindrà deu dies per fer arribar els doblers a les Balears

2 min
La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero

PalmaLa ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, serà aquest dimecres a Palma per signar amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, el conveni de transferència dels 855 milions d'euros d'ajudes directes de l'Estat per a les empreses i autònoms afectats per la crisi del covid-19. Montero i Armengol es reuniran per tancar l'acord i signar-lo.

Cal recordar que el Govern va incloure divendres passat 46 activitats econòmiques més en el llistat d'empreses que rebran aquestes ajudes. En total, els sectors que es beneficiaran de recursos per fer front a les conseqüències de la pandèmia seran 140 –abans n'eren 94. Les previsions del Govern són arribar a més de 17.600 empreses, 16.800 autònoms i 205.000 llocs de feina, segons va explicar la cap de l'Executiu.

La presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, ha explicat que les Balears varen demanar "un marge més ampli" a l'Estat per tal d'ampliar el ventall d'empreses que poden rebre aquests recursos. Amb aquest afegit, els sectors que es beneficiaran de recursos per fer front a les conseqüències de la pandèmia seran 140 en total –abans n'eren 94. "Les previsions són arribar a més de 17.600 empreses, 16.800 autònoms i 205.000 llocs de feina", ha apuntat Armengol.

Una vegada se signi el conveni amb la ministra d'hisenda, l'Estat tindrà deu dies per fer la transferència dels 855 milions. El Govern obrirà la convocatòria per empreses i autònoms una vegada hi arribin els doblers. Tant les patronals CAEB i PIMEM com els sindicats CCOO i UGT han reclamat en diverses ocasions agilitat en l'arribada i la gestió de les ajudes, encara que s'ha valorat positivament que les comunitats autònomes puguin atendre les característiques específiques dels seus teixits productius. Precisament, Armengol ha assegurat aquest dimarts a Eivissa que creu que a finals de maig o principis de juny podrien començar a pagar-se les primeres ajudes estatals.

Cal recordar que a les Balears, l'ampliació de sectors que ha dut a terme el Govern permetrà que també hi hagi recursos per a les indústries del calçat, l'oli, el formatge, el vi, les begudes i les del metall, els envasos i la química. En l'àmbit del comerç, també rebran ajudes els souvenirs i, en el sector tecnològic, s'hi inclouen empreses de programació, de tecnologia de la informació, de tractament de dades i agències d'informació, entre d'altres. D'altra banda, s'hi han afegit empreses relacionades amb la formació i la cultura, com llibreries, escoletes, autoescoles i acadèmies.

stats