Economia 16/08/2021

Armengol: "Crec que és una manca de responsabilitat fer segons quines feines sense vacunar-se"

La presidenta ha seguit demanant la vacunació massiva recordant que les persones que es troben a l'UCI són les que no estan vacunades o amb només una pauta.

2 min
Una dona és vacunada al punt de vacunació massiu d'Inca.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, no s'ha volgut banyar totalment pel que fa a la vacunació obligatòria, però sí que ha opinat al respecte. Després de les declaracions de les conselleres Patrícia Gómez, que es va posicionar a favor de legislar per la vacunació obligatòria, i Fina Santiago, la qual també va deixar entreveure el seu favoritisme per l'obligatorietat del vaccí per accedir a certs espais, Armengol ha seguit una tendència similar. La presidenta ha explicat que, per fer segons quines feines, estant en contacte amb gent gran, a un centre sanitari o amb gent amb un risc elevat, "és una irresponsabilitat no estar vacunat."

Armengol ha volgut remarcar la importància i el que ha costat arribar fins a la situació en termes de possibilitats de vacunació. Ha remarcat que no s'ha d'especular davant un moment com el que es viu: "Ha costat molt tenir la vacuna i poder vacunar-se, ara ens hem de vacunar", deia Armengol, recordant que s'ha aconseguit tenir un vaccí amb temps rècord i que s'ha hagut d'esperar molt per tenir l'opció de rebre'l. Alhora, ha tornat a fer l'enèsima crida perquè la gent que falta per vacunar-se ho faci ja. "Està comprovat que les persones en una situació més greu a les UCI no estan vacunades, o només han rebut una dosi de la vacuna", ha destacat, i ha continuat animant a la vacunació i reivindicant-la com "la nostra esperança."

La doble vacunació i el control d'accessos

El debat sobre el certificat covid com a element per controlar diferents accessos també continua sobre la taula. Armengol ha explicat que el Govern ho té molt present i que la seva implementació depèn del govern de l'Estat. "A la Conferència de Presidents de Salamanca ja es va demanar i es va debatre", ha dit la presidenta. Alhora, ha demanat que "el govern de l'Estat ha de facilitar a les comunitats autònomes la possibilitat de poder legislar per accedir a certs espais amb la doble pauta de vacunació", a més de valorar que és quelcom que funciona a molts d'espais i territoris. Segons sembla, el problema és el software del certificat covid, del Green Pass. Està establert per temes de mobilitat, però no per temes d'accés a altres espais. Per això, el Govern illenc ha demanat a l'Estat que reglamenti o faci una normativa perquè aquesta terminologia es pugui emprar en altres espais. Segons ha dit Armengol, "És una sol·licitud que hem reiterat."

Les restriccions es prorroguen

El Govern de les Illes Balears ha anunciat aquest dilluns que prorrogarà les limitacions de reunions socials en horari nocturn. Ho ha fet mitjançant un consell de govern extraordinari, i sembla que fins dia 15 de setembre les restriccions continuaran vigents. Armengol dit que, encara que dilluns que ve es tornaran a revisar, "gairebé amb total seguretat es prorrogaran fins que la situació dels hospitals sigui molt més favorable." Amb relació a això, també ha parlat de la situació dels hospitals, dient que, "encara que estam millor, hi ha complicacions als hospitals. Hem de continuar complint les mesures i ser estrictes."

stats