Economia 26/01/2021

Allotjaments turístics i agències de viatges reclamen que el Govern els inclogui per rebre ajudes

ARA BALEARS
1 min
Una dona arriba de viatge a Palma.

PEls allotjaments turístics i les agències de viatge de les Balears han reclamat aquest dimarts que el Govern balear els inclogui en les noves ajudes per pal·liar els efectes de la crisi generada pel covid-19, segons han informat en un comunicat que han enviat de manera conjunta l'AEDH, Las Llaves de Oro Española, Skal Internacional España, l'AEPT, el CEAV, Habtur i l'Associació d'Habitatges Turístics Vacacionals d'Eivissa i Formentera.

"Hi ha una gran indignació en els dos sectors fonamentals de l'economia de les Illes després de comprovar que no han estat inclosos per rebre les darreres ajudes aprovades pel Govern balear, Consell de Mallorca i ajuntaments". Tot i que aquestes associacions "s'alegren que altres sectors rebin ajudes", asseguren que "no té sentit no incloure-hi els qui sostenen el teixit empresarial".

A més, la presidenta de l'AEDH, Alicia Reina, ha criticat que només es recorden d'ells "per pagar impostos i per recaptar la taxa turística que ens resta competitivitat". En aquest sentit, ha reclamat que "es reaccioni i que el Govern balear i les altres institucions competents els concedeixin les corresponents ajudes", ja que "només així serà possible evitar la fallida i la ruïna a les Balears".

Per la seva part, Carlos Garrido, president de CEAV, ha assenyalat que "no entenem aquesta decisió, perquè és evident que som el sector més afectat per aquesta crisi, que perjudica principalment la mobilitat". "Des del mes de març estam sense activitat i fent front a reemborsaments de viatges que els nostres proveïdors no fan". Per això, remarca que "les agències haurien de ser el primer sector a tenir ajudes directes per part del Govern".

stats