Economia 23/12/2021

Alemanya declara les Balears i la resta d'Espanya com a territori d'alt risc per covid

Els viatgers hauran de fer una quarantena de deu dies si no presenten un certificat de vacunació, una prova d'haver passat la malaltia o un test negatiu

ARA Balears
1 min
uristes a l'aeroport de Palma.

PalmaLes autoritats sanitàries d'Alemanya han decretat que tot Espanya, incloses les Illes Balears i les Canàries, és una zona d'alt risc per l'elevada incidència de casos de covid-19. Els viatgers procedents de països d'alt risc estan obligats a fer una quarantena de deu dies, encara que en queden exempts aquells que presentin un certificat de vacunació en vigor, una prova d'haver passat la malaltia o un test negatiu recent.

Els canvis entraran en vigor aquest dissabte. A més d'Espanya, l'Institut Robert Koch (RKI), que vigila l'evolució de la pandèmia a Alemanya, també ha anunciat la incorporació dels Estats Units, Finlàndia, Mònaco, Portugal i Xipre.

Noves mesures

El Govern balear ha anunciat aquest dijous que el passaport covid serà obligatori en tots els locals de restauració des del moment que es publiqui al BOIB en els pròxims dies. També ho serà als bars, cafès i restaurants de menys de 50 persones de cabuda, a diferència de com estava establert fins ara. Ho ha anunciat el portaveu del l'Executiu, Iago Negueruela, després d'haver-ho acordat a la mesa de diàleg social amb els diferents agents socials.

Aquesta nova mesura, conjuntament amb el fet que es limitarà l'aforament i es restringiran segons quins actes de les festes populars, l'haurà de ratificar el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). Mentrestant, el que ja està en vigor a partir d'aquest dijous són totes les mesures incloses dins el nivell 3 d'alerta sanitària, ja que Mallorca passarà del 2 al 3, Eivissa també passa al 3 (i estava a l'1) i Formentera passa al 2. Menorca queda en el mateix nivell. L'autorització del TSJIB podria arribar a final de la setmana vinent.

stats