L'Ajuntament de Palma congela l'IBI i la resta de tributs per sisè any consecutiu

Cort està pendent que el govern espanyol aclareixi quants doblers del superàvit es podran fer servir

El regidor d'Hisenda, Innovació i Funció Pública de l'Ajuntament de Palma, Adrián García, ha anunciat que el rebut de l'Impost dels Béns Immobles (IBI) i la resta de tributs, com ara l'impost de vehicles, l'impost de construcció, instal·lacions i obres i la taxa de residus del 2021 quedaran congelats i no pujaran per sisè any consecutiu. Cort està pendent, però, que el govern espanyol aclareixi quants doblers podran fer servir els ajuntaments dels seus superàvits.

Per tal de compensar la pujada de la revisió de valors cadastrals, el Consistori ha abaixat l'import del seu tram del 0,48% al 0,46%. "Som conscients que estam en un moment complicat per a les famílies i per això mantenim el compromís de congelació", ha dit l'edil.

García ha recordat que durant aquests sis anys les famílies palmesanes han estalviat o han deixat de pagar 25 milions d'euros perquè Cort ha abaixat any rere any els tipus impositius de l'IBI. En total, a Palma hi ha 308.000 rebuts de tipus genèric, és a dir, residencial, que constitueixen el 99% del total de les factures.

La Junta de Govern de Cort també ha aprovat mantenir la bonificació del 50% en la factura de l'IBI pel que fa a la instal·lació de sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric per a autoconsum. La novetat és que la bonificació no serà només per a habitatges unifamiliars, com fins ara, sinó que ara també beneficiarà habitatges plurifamiliars, fins i tot si no tots els veïns ho fan.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF