Economia 14/11/2019

Agricultura, Pesca i Alimentació gestionarà 122,8 milions d'euros el 2020

L'any que ve es posarà en marxa el servei d'informació i control de la cadena alimentària i l'auditoria dels sistemes de regadiu que hi ha a les Balears

Ara Balears
1 min
Les Illes Balears són la vuitena comunitat autònoma en superfície de cultius transgènics.

PalmaLa Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern gestionarà 122,8 milions d'euros el 2020, segons ha anunciat aquest dijous la consellera Mae de la Concha en una compareixença parlamentària davant la Comissió d'Hisenda i Pressupostos. L'any que ve es negociarà la futura Política Agrària Comuna, que inclou la negociació del Règim Especial Agrari per a les Illes, a més del desenvolupament del reglament de la Llei agrària, la posada en marxa d'un servei d'informació i control de la cadena alimentària i una auditoria dels sistemes de regadiu que hi ha a les Balears.

De la Concha ha assenyalat que 37,7 milions provenen de fons propis de la Conselleria i 10 milions de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS). El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Fogaiba) disposarà de 98,6 milions, 53,4 dels quals procedeixen de la Unió Europea a través de la política agrària i pesquera comuna, mentre que 21,7 milions són romanents acumulats de la Conselleria. L'altre ens dependent és Semilla, que disposarà de 10,1 milions per controlar, principalment, la qualitat de la llet, millorar la producció ramadera i confeccionar les estadístiques agràries i pesqueres.

El pressupost general, doncs, es distribuirà de la següent manera: 1,3 milions d'euros per a despesa corrent; 15,2 milions per a transferències corrents, 4,7 per a inversions i 16,5 per a transferències de capital. Per àrees, la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural executarà tres programes amb una despesa que oscil·larà entorn dels 35 milions. La Direcció de Pesca i Medi Marí farà dues iniciatives que costaran 501.000 i 266.000 euros, respectivament, i la Direcció General de Polítiques per la Sobirania Alimentària invertirà 80.000 euros, a més de 750.000 milions per a projectes finançats amb l'ITS.

stats