Publicitat
Publicitat

Els acusats de les 'black' reconeixen haver cobrat "de manera indeguda"

La defensa admet les retribucions, però assegura que no han comès cap delicte d'administració il·legal

Diversos advocats defensors dels 65 acusats de retribucions il·legals a través de les targetes opaques de Caja Madrid han reconegut que van cobrar quantitats "de manera indeguda". Així ho han explicat diversos representants de la defensa que han presentat aquest dimecres les seves conclusions. En tot cas, però, no és que els acusats reconeguin el delicte, sinó que, de fet, asseguren que no han comès cap delicte d'administració il·legal, sinó que van percebre retribucions de manera indeguda, cosa que en tot cas implicaria una multa

Aquest ha estat el cas de l'advocat Miguel Bajo, en representació de l'exvicepresident de la CEOE, Arturo Fernández, per exemple, que ha afirmat que "és absurd acusar-lo d'apropiació indeguda". De fet, ha aclarit que mentre va ser conseller de Caja Madrid no va rebre cap comunicació de les obligacions tributàries que tenia, i ha insistit que "no hi ha proves que no hagi declarat a Hisenda les quantitats que va gastar". 

Rato defensa que les 'black' eren totalment legals i que Hisenda les avalavaAixí doncs, ha recordat que quan Fernández va saber que Bankia volia arreglar el tema de les targetes opaques va tornar els diners que havia gastat, una mica més de 37.000 euros. De la mateixa manera, l'advocat Enrique Bacigalupo, en defensa de set acusats, ha negat que s'hagués produït un frau i ha defensat que en cap moment se'ls va demanar que justifiquessin les despeses.

Els advocats han reiterat que el cobrament de les retribucions no suposa " cap delicte, ja que no hi hagut res il·legal i, a més, no hi ha proves, perquè qui acusa ho ha de demostrar", segons el lletrat Iñigo Ortiz de Urbina. Aquests han tornat a assenyalar l'expresident de l'entitat, Jaime Terciero, com el responsable de posar en marxa el sistema de les targetes. Les conclusions de la defensa continuaran demà i, en cas que s'allarguin, continuaran els dies 30 i 31 de gener.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF