UGT acusa Turisme de no tenir en compte el sindicat per modificar la llei turística

Consideren "incomprensible" que la Conselleria es reuneixi amb empresaris i no amb els representants dels treballadors

La Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d'UGT ( FeSMC-UGT)  ha manifestat aquest divendres el malestar del sindicat per haver estat exclòs per part de la Conselleria de Turisme de realitzar la reforma de la llei turística, tot i que és l'organització sindical majoritari en el sector.

Les modificacions de la Llei del turisme "afectaran els treballadors que treuen endavant el sector econòmic més important de l'arxipèlag", ha dit UGT en un comunicat en el qual qualifica  d'"incomprensible que la Conselleria no contacti amb els seus representants per conèixer quines són les seves reivindicacions sobre els continguts que canviaran de la normativa".

El sindicat ha lamentat que hagi de conèixer aquests canvis normatius pels mitjans de comunicació i pels comentaris privats de persones vinculades a les associacions empresarials.

La  FeSMC-UGT  ha lamentat que la Conselleria de Turisme, governada "per un partit que es proclama d'esquerres", es reuneixi amb els empresaris per tractar la modificació de la Llei turística "i no ho faci amb els sindicats".

Segons UGT, els responsables de la Conselleria de Turisme "donen l'esquena al diàleg social", per la qual cosa ha demanat una rectificació.

La  FeSMC-UGT  ha reclamat a Turisme que faci arribar "immediatament" al sindicat l'esborrany amb el qual estan treballant i que els convoqui a una reunió amb la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme per conèixer "de primera mà les línies més destacades dels canvis que es planegen en la Llei turística i explicar els problemes dels treballadors".

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF