UGT i CCOO de les Balears critiquen la decisió del Suprem sobre les hipoteques

Consideren que aquesta mesura és "lamentable" i "vergonyosa"

Els líders d'UGT i CCOO a les Illes Balears, Alejandro Texías i José Luis García, respectivament, han criticat la decisió del Tribunal Suprem de corregir una sentència recent per carregar sobre els clients l'impost de les hipoteques i eximir-ne, així, els bancs.

Texías ha assegurat que "es diu que la banca sempre guanya, i aquesta vegada s'ha vist que és una gran veritat". "Aquesta decisió és una vergonya, completament lamentable" ha subratllat. El secretari general d'UGT Balears ha insistit que "a hores d'ara, a Espanya tinguem un Tribunal Suprem que adopti una decisió i després la revoqui, em sembla increïble".

Per la seva banda, el secretari general de CCOO, José Luis García, ha parlat d'"inseguretat jurídica a Espanya" i ha declarat que "això no pot seguir així". "Espanya ja va rescatar els bancs donant-los 60.000 milions d'euros i ara el Suprem obliga a la gent del carrer a pagar més imposts", ha retret. García ha qualificat de "lamentable" i "realment vergonyós" que un organisme com el Tribunal Suprem "adopti avui una decisió i una altra de diferent demà".

El vicepresident del Cercle d'Economia de Mallorca, Luis Quetglas, s'ha mostrat més ambigu en la seva trobada amb els periodistes: "Es tracta de dilucidar qui és el subjecte passiu de l'impost". "Això sí, amb tot el respecte al Tribunal Suprem, consider que, en aquest cas, la seva gestió ha estat poc eficient", ha conclòs Quetglas.

Finalment, el president del Col·legi de Titulats Mercantils i Empresarials de les Balears, Juan Francisco Ramis, ha mostrat "enorme sorpresa" pel canvi del vot del president de la sala tercera del Suprem, Luis Díez-Picazo, que va ser "determinant per al veredicte final".

Ramis ha sol·licitat que el govern central "suprimeixi l'impost d'actes jurídics documentals" i a canvi, "incrementi l'impost de societats als bancs".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF