UGT: "Per una mala gestió dels recursos humans poden quedar compromesos projectes com Son Dureta"

El sindicat recorda que a la legislatura anterior es varen pagar 16 milions d'euros d'indemnitzacions per acomiadaments en el sector públic

UGT denuncia que hi ha un nombre abusiu de personal temporal dins l'Administració pública (només dins l'àmbit de la sanitat n'hi ha cinc mil) i adverteix que si es cessen els interins "perquè no poden accedir a la seva plaça" amb 20 dies per any treballat, el sindicat recorrerà a la justícia i el cost per a l'Administració pot ser molt elevat. "Els doblers que costarà a l'Administració pot deixar compromesos projectes com el de Son Dureta", alerta el secretari general de la Federació d'Empleats de Serveis Públics FESP-UGT, Miguel Ángel Romero.

UGT recorda el cas de la legislatura anterior, quan es varen pagar 16 milions d'euros per indemnitzacions per acomiadaments en el sector públic, i reclama que els interins puguin consolidar la seva plaça. 

Segons el sindicat, la temporalitat de la feina és el principal problema de la plantilla, una temporalitat que calculen que és d'un 38% dels 61.631 treballadors públics de la Comunitat Autònoma (10.429 de l'Administració estatal, 28.379 de l'autonòmica, 14.788 de l'Adminsitració local i 6.200 d'ens instrumentals).

El secretari general d'UGT recorda que en l'àmbit estatal s'ha signat un acord habilitant perquè les comunitats autònomes redueixin la temporalitat un 8% (afectaria unes 15 mil persones a Balears) i admet que el Govern balear ha estat el primer a implicar-s'hi. 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF