Turisme desconeix el nombre de peticions de places d'habitatges turístics

La consellera Bel Busquets indica que es poden haver rebut unes 2.000 consultes però no sap quantes sol·licituds s'han registrat formalment

La consellera de Turisme, Bel Busquets, no ha pogut confirmar el nombre de places d'habitatges turístics que s'han sol·licitat des del passat dilluns 30 de juliol, data en què es va aixecar la moratòria per fer aquest tràmit, tot i que calcula que s'hi han fet unes 2.000 consultes.

D'aquest volum, no se sap encara quines peticions s'han traduït en sol·licituds registrades. Cal recordar que per demanar aquestes places s'ha de comptar amb un document de l'ajuntament on s'ubica l'habitatge que certifiqui que és en una zona apta. A més, s'han d'adquirir les places corresponents al consorci que gestiona la borsa de places disponibles. De les 30.000 places que es poden adquirir, 10.000 són per a establiments hotelers i 20.000 per a habitatges vacacionals.

Durant aquests dies la Conselleria té una activitat una mica superior a l'habitual, però no hi ha cues destables. A l'entrada de la seu de l'entitat s'han col·locat dues tauletes en què els funcionaris atenen aquest tipus de sol·licituds d'informació.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF