La consellera de Turisme veu perillar la presència de les Balears a la World Travel Market i la fira ITB de Berlín

Bel Busquets no sap si hauran de retallar els sous dels treballadors de l'Agència Estratègica de Turisme

L'esmena que Podem va presentar als pressupostos de la comunitat de les Illes Balears per al 2019, aprovada amb el suport del Partit Popular, i que llevava 2.750.000 euros de la cartera de Turisme, podria afectar la presència de l'Arxipèlag a les fires internacionals World Travel Market de Londres i ITB de Berlín.

Ho ha confirmat la consellera de Turisme, Bel Busquets, qui ha assegurat que treballa "en l'àmbit intern" juntament amb la Conselleria d'Hisenda per trobar solucions. "En el moment en què es recuperen els mercats emergents és una prioritat", ha afegit.

El dia d'avui, però, no es pot confirmar que hi hagi un estand de les Illes a les fires de Berlín i Londres. La partida, a més, posa en perill convocatòries de patrocinis i també els sous de treballadors de l'Agència Estratègica de Turisme de Balears (AETIB), entre altres partides. "La voluntat del Govern és donar solucions", ha dit Busquets, que assegura que s'hi està fent feina.

Cal recordar que el pressupost inicial de l'AETIB era de 6.617.000 euros i que es va reduir fins als 3.917.000 després que s'aprovessin tres esmenes als pressuposts generals de l'estat presentades per Podem que volia desviar 2,7 milions d'accions estratègiques a habitatge.

"És una pèssima notícia en un any en què el sector turístic ja preveu suficients amenaces, ja que el que en realitat necessiten les Illes Balears és reforçar la seva posició davant els mercats competidors", assegura la Federació Hotelera de Mallorca.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF