Treballadors de Cemex fan vaga i protesten a Madrid contra el tancament de la planta de Lloseta

Un grup de 35 empleats de l'empresa a les Illes Balears s'ha desplaçat a la capital per participar en la concentració

Prop  de 35 treballadors de la planta de  Cemex  de Lloseta es manifesten aquest dilluns davant l' ambaixada  de Mèxic a Madrid per demanar que les autoritats d'aquell país   pressionin  a l'empresa per evitar el tancament de la fàbrica  del Raiguer. A la protesta també hi participen  empleats  de la planta de  Gador , Almeria, que també es tancarà si l'empresa mexicana executa els seus plans de reestructuració. Tres autocars amb treballadors d'aquesta planta han  viatjat   fins a  Madrid.

La protesta està prevista entre les 11 i 13 d'aquest dilluns, segons ha confirmat a ARA Balears des de Madrid Vicenç  Villalonga , portaveu del  comitè  d'empresa de la planta de Lloseta. Els treballadors demanen que, en el cas que es decideixi deixar de produir en aquesta fàbrica, s' impulsin  prejubilacions i altres mesures socials a fi que  l'ERO de l'empresa tingui el menor impacte possible sobre la plantilla.

A Lloseta els treballadors que no s'han desplaçat a Madrid protagonitzen  un dia  de vaga amb accions de protesta. Es concentraran durant tot el dia davant la fàbrica i està previst fer una gran paella de la qual  s'espera que en dinin prop de 150 persones.

"Les altres plantes del país ens donen suport  amb més o menys intensitat . Lloseta i  Gador  estan tancades, Alacant,  Bunyol  i Morata també participen a la protesta. La de  Castillejo  no ho ha fet i estam  pendents  de saber com està la protesta a la fàbrica d'Alcanar", destaca  Villalonga .

Els sindicats  havien  acordat fer una vaga de 24 hores en tots els centres de  Cemex , inclosa la fàbrica de Lloseta, en protesta per l'ERO presentat per la companyia, que afecta 188 persones. Aquesta decisió va arribar després de no haver assolit cap acord amb la cimentera en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA).

Els sindicats qualifiquen d'"intransigent" la posició de l'empresa mexicana, la qual acusen d'haver-se negat a implementar mesures d'ajust temporal abans de liquidar 188 llocs de feina i tancar l'activitat productiva a les plantes de Lloseta i Almeria.

El procés de reestructuració de  Cemex  n'afectarà tant el model organitzatiu com la implantació industrial. La cimentera preveu una reducció de la seva estructura i la paralització de l'activitat en dues de les set fàbriques que té a Espanya, les de Lloseta i Almeria.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF