Treball multa nou empreses a les Illes per no controlar la jornada laboral dels seus treballadors

S'ha detectat algun cas en què es falsificava l'horari dels empleats

Inspecció de Treball ha expedientat les primeres nou empreses de les Balears per no aplicar el control de la jornada laboral dels seus treballadors, segons ha informat ' Diario  de Mallorca'. Aquest diari explica que el valor global de les nou propostes de sanció ascendeix a 11.800 euros. A més, ja s'han detectat alguns casos en els quals es falsificava l'horari dels empleats.

Cal recordar que el Govern va anunciar aquest dilluns que augmentaria un 65% les actuacions de control del temps de feina, que passaran de 600 a 1.026, per tal de garantir que les hores extres no encobreixin jornades més llargues. Així mateix, l'Executiu mantindrà les campanyes de control de les condicions salarials: 900 actuacions en l'àmbit de la contractació laboral; 200 per a la contractació a temps parcial i 100 per a les condicions salarials. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball,  Iago   Negueruela , ha subratllat que l'increment d'actuacions es fa per controlar que s'apliqui la nova norma sobre el registre de jornada.

El Govern augmentarà un 65% les inspeccions per controlar el temps de feina

' Diario de Mallorca ' destaca que, de moment, tan sols s'han registrat aquests nou expedients, amb una proposta de sanció en alguns dels casos que superaria els 3.000 euros. En aquesta línia, els sindicats ja han demanat elevar l'import de les multes perquè, asseguren, la majoria de les propostes de sanció són del mínim de 626 euros.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF