Tensió entre els pensionistes i els sindicats per reivindicar una jubilació digna

La coordinadora de Mallorca i l'estatal de jubilats i jubilades critica que els sindicats s'hi sumin amb les banderes

Junts però no mesclats. Així es manifestaven un centenar de persones a la plaça d'Espanya de Palma per reclamar unes pensions justes. Uns ho feien sota la convocatòria de la coordinadora de Mallorca i l' estatal de jubilats i jubilades, amb una pancarta 'Sense logos'. I els altres, venien en nom dels sindicats, amb banderes i pancarta pròpia.

"La coordinadora se sent incòmoda perquè sentim que s'aprofiten de la feina dels altres", assenyala el portaveu, Martí Cifre.

Amb tot, el clam ha pesat més que les discrepàncies i les cent persones han caminat juntes en una manifestació que renega del pacte de pensions entre el PP i el Partit Nacionalista Basc "perquè és un paper banyat, un pressupost electoralista que farà més rics els rics  i deixarà la classe mitjana  en el llindar de la pobresa".

Abans de la manifestació s'ha llegit un comunicat en què, entre d'altres, s'exigeix la derogació de les reformes del sistema de pensions aprovat els anys 2011 i 2013, el manteniment i la recuperació del poder adquisitiu de les pensions públiques, i restablir l'edat de jubilació ordinària a 65 anys.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF