Sindicats i empresaris demanen a Armengol que impulsi el canvi de model econòmic

La presidenta i el conseller Negueruela reben els representants de CAEB, PIMEB, UGT i CCOO

La primera ronda de contactes entre la presidenta del Govern, Francina Armengol, i els representants dels principals sindicats i patronals de les Illes s'ha traduït en la petició  que  impulsi la transformació del model econòmic de la Comunitat per generar llocs de feina de major qualitat. A partir del setembre s'establirà un calendari de reunions per tractar aquest i altres temes per part del Govern i  els actors  socials.

El conseller de Model Econòmic i Turisme,  Iago   Negueruela , ha explicat al final de la trobada que el nou executiu està  disposat  a continuar amb el diàleg social per tal de configurar uns acords amb els principals interlocutors  socials  per tancar un  full  de ruta per als  pròxims anys  en l'àmbit econòmic.

La presidenta de la patronal  CAEB , Carme  Planas , ha destacat la importància del diàleg per caminar  cap a un  gran pacte que ajudi a transformar l'actual model, tot i que ha recordat que les empreses de les Illes continuen invertint i creant llocs de feina. El responsable de  PIMEB , Justo Saura, ha recalcat que queden temes pendents de la passada legislatura, com el  REB  o les ajudes als ports.

El secretari general de CCOO, José  García , ha reclamat una ocupació de més qualitat, fet que fa necessari, en la seva opinió, prendre mesures estructurals, com la lluita contra l'abandonament escolar o l'impuls de la Formació Professional. També ha demanat una major diversificació de l'economia i l'impuls d'un turisme amb més valor afegit. UGT ha considerat, de la   de  Miguel   Herranz , la necessitat de consolidar les millores de la passada legislatura i de treballar per lluitar contra la precarietat.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF