Sanitat no troba rastres de salmonel·la en les hamburgueses d'Hiper Centro

Les anàlisis confirmen les fetes per l'empresa i desvinculen la marca del brot de salmonel·losi 

Tot i que alguns mitjans de comunicació havien vinculat Hiper Centro amb el brot de salmonel·losi que va afectar set persones de Manacor i Montuïri el mes de juny, les anàlisis duites a terme per Sanitat desvincularien el supermercat balear d'aquest cas.

El cas s'inicià el 7 de juny, quan un grup d'amics, que havien organitzat un dinar, sofriren una gastroenteritis aguda per salmonel·losi. Un cop ingressats a l'Hospital de Manacor, les primeres hipòtesis assenyalaven Hiper Centro com la font del brot, ja que els afectats asseguraven que només havien consumit productes comprats en aquest supermercat. 

Un cop donat el senyal d'alarma, el supermercat retirà els productes que podrien estar afectats i en realitzà les anàlisis pertinents. Tot i que els resultats asseguraven que aquells productes no tenien rastres de salmonel·la, decidiren enviar-los també a Sanitat per tenir-ne una anàlisi més detallada. Aquest dimecres el departament ha fet públics els resultats i ha confirmat el que assegurà Hiper Centro des d'un primer moment.

Hiper Centro ha informat a través d'una nota de premsa dels resultats, que el desvincularien d'aquest cas, amb l'objectiu "d'informar els nostres clients que els nostres productes no mostren cap presència de salmonel·la".

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF