Presenten la Fira Arrels de Menorca amb el repte de potenciar el producte local i crear sinergies

El territori convidat aquest any és Girona i s'ha incrementat la promoció a Balears aprofitant els bons preus per viatjar entre illes

La tercera edició de la Fira Arrels de Menorca mantindrà la seva estructura en tres espais diferenciats. L'objectiu comú és promocionar el producte local i crear sinergies entre restauradors i proveïdors. El certamen es durà a terme els dies 6 i 7 d'abril al recinte firal de Maó i reunirà tota classe de productes autòctons. A més, els visitants que decideixin passar per la fira podran comprar un ampli ventall d'aliments autòctons i tastar les potencialitats del producte. 

El programa d'activitats continua dividit en tres espais; l'Aula de Cuina, per on passaran xefs professionals de Menorca i de fora de l'illa per cuinar en directe i explicar les seves tècniques culinàries, l'Aula Tast, que permetrà degustar diferents productes locals degudament detallats per experts, i l'Aula Infantil, un espai reservat per als més petits de la casa, perquè visquin la seva pròpia experiència mitjançant tallers i jocs de cuina. A l'Aula Tast es farà el III Concurs de Maonesa, que premiarà la millor salsa maonesa elaborada de manera artesanal.

El territori convidat aquest any a la Fira Arrels és Girona. Per aquest motiu, els millors productes d'aquesta zona i que tinguin el segell de qualitat Girona Excel·lent també seran presentats a la fira. El conseller insular de Projecció Econòmica, Miquel Company, i el director d'Arrels, Pep Palau, han agraït la implicació d'entitats en la promoció de la fira, com el Festival de Cinema de Menorca, que s'ha sumat a la iniciativa organitzant una nova edició de 'Cooking Films'. També és el cas de les patronals PIME i CAEB, que han impulsat les Jornades Gastronòmiques amb el 'Menú Arrels'.

Company ha recordat que una de les línies de promoció de la Fira Arrels ha estat les Balears. De fet, un dels xefs convidats és el mallorquí Santi Taura. En aquest sentit, el conseller de Projecció Econòmica ha aprofitat per convidar la resta de l'Arxipèlag: "Les connexions amb Menorca avui dia són fàcils i econòmiques. Estem convençuts que aquells que vinguin s'ho passaran molt bé i podran degustar productes únics i innovadors". 

EDICIÓ PAPER 22/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF