TURISME

Palma atreu més viatges de comiat de solter a costa de Magaluf, que perd força

Les dones es decanten per Ciutat, mentre que els grups més nombrosos continuen triant la destinacions de sol i platja per la seva oferta de discoteques i alcohol

Palma, Magaluf i la Platja de Palma s’han convertit els darrers anys en les principals destinacions europees per celebrar comiats de solter o soltera, tot i que les dues zones turístiques estan perdent força davant Ciutat, que ofereix un ventall més ampli de possibilitats, segons expliquen els organitzadors d’aquests viatges consultats.

Cheryl Hooper, directora d’operacions de Last Night of Freedom, empresa localitzada a Newcastle, explica que Magaluf ha perdut força després del tancament de BCM i alguns pubs de la zona, tot i que les millores que està registrant la seva planta hotelera i l’oferta complementària ajudaran a rellançar aquesta destinació.

“Aquesta baixada de Magaluf i el canvi en els requeriments dels clients ha provocat un augment de la popularitat de Palma. Tenim més grups de dones que d’homes interessats a celebrar el seu comiat de solter a Palma. Es tracta d’una ciutat molt ‘instagramable’, amb una arquitectura molt bonica i moltes oportunitats per fer fotografies, un factor clau per als millennials, sobretot quan viatgen”, destaca Hooper.

Jacobo Camba, CEO de The Fun Plan, ubicada a Madrid, comenta que Eivissa i Mallorca són destinacions populars per a aquest tipus de celebracions, tot i que el fet d’haver d’agafar avió i l’alt preu de l’allotjament, sobretot en el cas d’Eivissa, encareixen el viatge per als turistes espanyols.

Les sortides, normalment, són de divendres a diumenge i inclouen avió, allotjament i les activitats triades pel grup, que sol ser d’entre 8 i 10 persones. Els grups de 14 a 16 persones prefereixen la Platja de Palma o Magaluf. Tot i que els ingredients del viatge depenen de cada grup, les discoteques són el principal objectiu a Eivissa, mentre que a Mallorca les activitats més populars tenen a veure amb la nàutica.

“Hi ha molta gent que s’organitza el viatge pel seu compte. Agafen un avió i contracten les activitats en línia”, explica Toni Alenyar, de l’agència especialitzada en excursions i activitats Click Mallorca. “Aquest tipus de viatger demana molt les activitats a la mar. Alguns volen llogar un veler o altres tipus d’embarcació en exclusiva per a ells. Nosaltres, per exemple, oferim una sortida amb una embarcació per a un màxim d’11 persones que té un cost de 800 euros, amb beguda i menjar inclosos”. Segons Alenyar, aquest és el perfil del client més exigent, ja que altres es mouen només per preu i no tenen cap problema per fer sortides compartides i fins i tot per celebrar el comiat en un party boat, normalment a Magaluf o a la Platja de Palma.

“Aquest tipus de client és estranger i tria les Illes per la fama de festa que tenen aquestes zones”, explica Camba, que destaca que no és un producte molt demanat pel turisme espanyol. “A més, nosaltres intentam especialitzar-nos en grups de poder adquisitiu mitjà o alt, que el que volen és passar uns dies entre amics i tenir-ho tot ben organitzat. Poden tenir moments de festa, però també demanen activitats gastronòmiques o a la natura”, explica.

No tots els comiats es basen a anar desfressats i gats. “Molts de grups volen experimentar l’autèntica vida local, com tastar les tapes o relaxar-se al sol, tot i que altres volen activitats divertides com classes de ball, conduir quads o anar a la sala VIP d’una discoteca”, assenyala Hooper.

A Palma moltes celebracions es concentren al passeig Marítim, però tot i que els grups solen ser fàcilment identificables per la indumentària, l’Associació Hotelera de Palma i l’Associació de Veïns del Terreno indiquen que no causen més problemes dels habituals.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF