Palma, la tercera capital de l'Estat amb més desigualtat per renda

En el rànquing de municipis també hi figura Calvià, segons un estudi de la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (FEDEA)

Madrid, Barcelona i Palma són, per aquest ordre, les capitals de província amb major desigualtat per renda personal de l'Estat, segons l'estadística Renda personal dels municipis espanyols i la seva distribució, que analitza dades d'entre el 2011 i el 2014 i que ha estat publicada aquest dilluns per la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (FEDEA).

La desigualtat es va incrementar un 3,9% a Palma entre els anys analitzats fins que es va situar com a ciutat més desigual darrere Madrid i Barcelona. La renda mitjana per declarant va baixar un 1,6%, fins als 21.411 euros. El 2011 Calvià ocupava la sisena posició entre els deu municipis amb més de 50.000 habitants més desiguals, mentre que el 2014 va passar a ser el tercer, després d'Alcobendas i Pozuelo de Alarcón.

Torrevella, Barcelona i Villareal varen abandonar el rànquing dels deu municipis més desiguals però hi han entrat Castelldefels, Molina de Segura, Sanlúcar de Barrameda, Elx i Roquetes de Mar. Entre els municipis amb més de 50.000 habitants amb major renda mitjana es mantenen els mateixos: Pozuelo de Alarcón, Majadahonda, las Rozas, Sant Cugat del Vallès, Alcobendas, Castelldefels, Madrid, Barcelona, San Sebastián de los Reyes i Ceuta.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF