PIME Menorca exigeix a l'estat espanyol ampliar el termini per tornar els crèdits ICO

També demana que es potenciï Menorca com a destinació turística segura

Preocupació a PIME Menorca per la situació del sector productiu de l’illa. Adverteixen que la paralització de l’activitat podria agreujar-se els pròxims mesos si el govern espanyol no determina amb urgència l’ampliació del termini de devolució dels crèdits ICO. La secretària general de la patronal, Maria Garcia, considera que l’executiu de Pedro Sánchez ha de prendre una decisió “immediata” sobre l’ampliació del període de devolució i mantenir les condicions actuals sense interessos: “Necessitam saber-ho, perquè els empresaris tinguin des de principi d’any cert marge i visió respecte de l’amortització del deute”.

A més d’aquesta mesura, Maria Garcia creu que un altre aspecte que milloraria les perspectives de l’economia menorquina seria el posicionament de l’illa com a destinació turística segura, tot i l’increment de contagis de covid-19 diagnosticats les darreres setmanes: “Quan passi aquesta situació tornarem a tenir unes dades que seran millors que les d’altres territoris i cal estar preparats”, i afegeix “som una illa petita en què la detecció, el control i la vigilància de casos és més ràpida, i per aquest motiu creim que les mesures s’han de flexibilitzar en funció de la situació epidemiològica”.

A PIME rebutgen la intenció del govern espanyol d’allargar l’estat d’alarma als pròxims sis mesos i ho argumenten: “Els contagis canvien cada setmana i deixen escenaris molt diferents, per això consideram que s’ha de revisar cada 15 dies, i més en territoris turístics com Menorca”. Per últim, Garcia ha advertit de les dificultats econòmiques que preveuen amb vista als mesos d’hivern: “Tots els ajornaments de pagaments finalitzen el 20 de novembre, al gener s’han de pagar els crèdits ICO i la temporada turística ha estat d’un mes. Amb els recursos generats no es poden fer inversions, costarà mantenir els llocs de feina i davallarà el consum interior”.

Un total de 32 dels 78 emprenedors que acudeixen a PIME obren el seu negoci durant la pandèmia

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF