Només un 1,42% dels habitatges de Palma es lloguen a turistes

Són dades que ha facilitat un estudi encarregat per la Federació d'Associacions d'Habitatge i Apartaments Turístics (Fevitur) sobre l'impacte del lloguer a l'habitatge

Només un 1,42% dels habitatges totals de Palma es destinen al lloguer turístic, un 5,57% dels quals és només del districte centre, segons que desvela un estudi encarregat per la Federació Estatal del Lloguer Turístic (Fevitur) que s'ha presentat aquest dijous a la cambra de comerç. El mateix estudi explica que durant el 2017 a Palma varen desaparèixer 1.373 places turístiques d'habitatges, cosa que suposà una reducció d'un 34,74% de les que hi havia. 

Cal tenir en compte que, des de l'any 2015, Palma ha experimentat un canvi de tendència en el preu dels habitatges destinats a lloguer que, si abans eren baixos per l'efecte de la crisi econòmica, des de llavors han anat en augment i han arribat als 12,2 euros el metre quadrat l'any 2017, segons l'estudi, a causa de la reducció de l'atur, la millora de l'economia i l'augment de la demanda. L'increment entre els anys 2016 i 2017 fou d'un 16,13%. "La pressió de la demanda de lloguer residencial és tan gran que el territori no està preparat", ha dit Luis Falcón, de l'empresa contractada per fer l'estudi In Atlas. "Si alliberassin 2.000 pisos al mercat, el problema d'accés a l'habitatge tampoc no s'arreglaria", ha afegit, i ha reconegut que si bé el lloguer turístic n'és un factor important, no n'és el motiu principal.

A l'àmbit balear, dels 587.000 habitatges que hi ha a Balears, 40.675 es destinen al lloguer turístic, un 6,9% del total del parc d'habitatges de les Illes. 

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF