Més del 60% de les empreses menorquines disminueixen la facturació a l'estiu, segons PIME

Per activitats, les empreses de lloguer de vehicles són les que presenten els pitjors resultats, ja que el 87,50% de les quals ha disminuït la facturació en relació amb el 2017

El 60,73% de les empreses enquestades per PIME-Menorca valora "negativament" la seva activitat turística durant l'estiu. L'enquesta posa de manifest que només el 12,96% de les empreses consultades ha aconseguit augmentar la facturació en comparació amb el 2017. Segons PIME, la despesa en allotjament a Menorca s'ha incrementat durant tota la temporada gairebé un 9%. En canvi, en manutenció la despesa ha disminuït un 5%. Activitats com el comerç i les empreses de lloguer de vehicles han arribat a davallar la facturació un 12% a l'agost.

La patronal menorquina considera que la temporada de l'any passat va ser "enganyosa" i atribueix al Brexit i a la fallida de la companyia Monarch la pèrdua de més de 59.000 britànics, dels 69.473 turistes estrangers que aquesta temporada han deixat de venir a l'illa. L'impost turístic, el projecte de zonificació del lloguer turístic del Consell Insular, la limitació a l'accés en determinades platges, les obres de la carretera general, la manca d'inversions a les urbanitzacions, el decret de la posidònia i l'obligació de substituir els vehicles de lloguer per elèctrics són alguns dels factors que esgrimeix PIME per justificar els resultats negatius.

Per activitats, les empreses de lloguer de vehicles són les que presenten els pitjors resultats, ja que el 87,50% de les quals ha disminuït la facturació en relació amb el 2017. En segona posició trobem el teixit comercial amb el 69,61% que baixen xifres. Per la seva part, els Agroturismes reflecteixen el millor comportament sectorial, ja que un terç de les empreses d'aquest àmbit han aconseguit augmentar facturació.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF