Més de la meitat d'empreses de PIME Menorca disminueixen facturació al setembre

Les empreses del sector de lloguer de vehicles i nàutiques són les més perjudicades i tanquen la temporada amb un balanç negatiu

El 53,94% de les empreses enquestades per PIME Menorca han facturat menys durant el mes de setembre en comparació amb el mateix període de l'any passat. La patronal de la petita i mitjana empresa qualifica la temporada alta turística de "decebedora". Només el 12,6% de les empreses enquestades han augmentat la facturació.

A més, PIME ha expressat preocupació per les previsions turístiques amb vista a la temporada que ve, que auguren un descens del 20% de visitants estrangers. La patronal econòmica assegura que les dades són "un toc d'atenció" als ajuntaments, al Consell Insular de Menorca i al Govern balear. Cap empresa consultada per PIME del sector d'habitatges turístics vacacionals no ha aconseguit facturar més que al setembre anterior. En aquest sentit, apunten a la zonificació del Consell com a principal causant de l'estancament. D'altra banda, pel que fa al sector comercial, diversos establiments han avançat el tancament i el 64,71% ha disminuït les vendes.

En canvi, els sectors on es registren dades més positives són els agroturismes, en el 37,5% dels quals augmenta, a més dels bars, cafeteries i restaurants, el 18,84% dels quals factura més que el setembre de l'any passat. Finalment, un 46,88% de les empreses nàutiques enquestades cauen en vendes. De tota manera, el sector més perjudicat són les empreses de lloguer de vehicles. Un 60,87% han facturat menys que fa dotze mesos, xifra que representa 3 de cada 5 empreses, i tan sols un 13% augmenta les xifres.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF